Furnér

A fotón látható egyedi telefon tokot, egyik kedves ügyfelünk, CreatiWood megrendelésére készítettük, 5mm-es gravírozott, nyírfa furnér lemezből.
Ennek kapcsán mesélek kicsit a furnérról. Ezt a technikát, mint oly sok mást is az egyiptomiakhoz kötik, akik a náluk igen kevés és drága nemesfa kiváltására, pótlására találták ki. Ma sem sokban változott a felhasználási terület, a tömörfaként szereplő bútorok többségében így, furnérozott, réteges szerkezetként készülnek.
Talán az előállítás technológiája az, ami jelentősen megváltozott. A fűrész- és késfurnért javarészben felváltja a hántolt furnér technika, (bár az előbbiek eredménye szebb, mint az utóbbié) ahol gyakorlatilag letekerik a fát, mint a wc papírt. A kivágott rönköket napokig gőzölik, lekérgezik, majd egy forgató egységbe helyezve egy hosszú pengével egy darabban ügyesen lehámozzák.
Ez után feltekercselik, darabolják, fatelepre viszik, CreatiWood megveszi, behozza a Limesbe, mi pedig szépen kivágjuk, gravírozzuk és annyi viszontagság után szegény kis fa végre békére lelhet.
Minden út a Limesbe vezet. smile hangulatjel

Hozzászólások lezárva.